Ez egy nagyon könnyű, és nem tojással készülő tiramisu.Balázs napra készült a nagyfiamnak, torta helyett, a kamaszos nyegleségével még örült is neki.
Hozzávalók:
Krémhez:
– puding por (vaníliás, vagy tejszínes)
– a pudingpor csomagolásán lévő cukor, és annál kevesebb tej.(Nekem 0.5 l volt a tasakon, és csak 3.5 decit raktam bele)
– csipet fahéj
– 250gr mascarpone
A piskótafürdőhöz
– rum, (nálam agg-legény kompót leszűrt leve)
-2 személyre főzött gyenge hosszú kávé
– cukor 2-4 evőkanállal.
– kakaópor a szóráshoz
– csomag babapiskóta
Először is meg kell főzni a pudingot, a fahéjjal. Ehhez jó a vaníliás, de én most tejszíneset használtam, és olvastam olyat is, aki karamellás ízűt használ. A lényeg, hogy kavargatva kell kihűteni, hogy ne legyen darabos. Nekem ez most nem sikerült, úgyhogy csalnom kellett, turmix gépben rendbe szedtem a sorait, a darabok hip-hop köddé váltak. Ha készen van,és kihűlt, össze lehet dolgozni a krémsajttal.
A fürdő.
A kétszemélyes kávét beleöntöttem egy olyan tálba, amibe a babapiskóták vígan beleférnek, hozzáadtam a cukrot, és én nem rumot használok már egy ideje, hanem agg-legény kompót leszűrt levét. ( Ez egy házilag készülő alkoholos ital, tavasztól rétegezem bele a gyümölcsöt, cukrot, alkoholt,november környékén le szoktam szűrni, a gyümölcs valami isteni piskótába, az ital része meg csak úgy végzi pohárba szívmelegítőnek télen, meg kókuszgolyóba, meg tiramisuba).Ilyenkor meg szoktam kóstolni, hogy elég édes-e, a kávé íz pont megfelelő-e.
Na és most jön a rétegezés:
Egy réteg megfürdött babapiskóta. Általában egy rövid merülő fürdő elég szokott lenni, de nekem sikerült most valami olyan piskótát venni, hogy áztatni kellett, hogy valamennyire beszívja a levet. Érdemes az első után széttörni egyet ( még jobb megkóstolni). Utána a krém fele, és szűrőn rászitált kakaó. Ez még egyszer megismétlem és mehet a hűtőbe egy pár órára. A fotón dupla adag látható, gondolva a nagyfiamra, de ez is elfogyott 2 nap alatt.