Szóval, a csicsóka ültetvényem várakozáson felül teljesít, így elkezdtem kutakodni, mit is lehet belőle készíteni. ( Persze ez is rám jellemző, hogy előbb lő ,aztán kérdez) .
Igy találtam rá erre a receptre, amit persze egy kicsit átformáltam.
Hozzávalók 2 személyre:
-kb 1 kg csicsóka
-2 kisebb fej hagyma
-4-5 főtt tojás
Só, bors, kakukkfű
-1 pohár tejföl
-1 db paradicsom
A csicsókával még ismerkedési fázisban vagyunk, és még nem döntöttem el, hogy hogy is szeretem igazán, most meghámoztam, és egy kicsit előfőztem ( ezt szerintem legközelebb elhagyom, mert nagyon megpuhult, és egy kicsit ropogósabban jobb lenne.)Az eredeti recept héjastul mondja, hogy karikázzuk, de egy pár hete sütöttem sütőben köretnek héjastul, és a héj külön életet élt és nem volt guszta. Ez még kísérletezést igényel, mert mindenkinek másképp jön be. Ha megfőtt a tojás ugyanúgy készül, mint a rakott krumpli. Ez egy kisebb zsírtartalmú darab, azért volt kolbász helyett hagyma benne, és a tejfölbe rakandó olaj helyett paradicsom a tetején. Rétegeztem, sóztam közben meg fűszereztem, és 200 fokos sütőben összesütöttem. Az egész előkészület fél óra, ha az ember boltban veszi a csicsókát, pucolva. Nekem ez egy kicsit több volt, mert ki kellett ásnom, megmosni, hidegben, sárban. Legközelebb, azt hiszem férfinépet jelölök ki e nemes feladatra, mer egy kicsit átfagytam, és így sokáig tartott a „ vásárlás”