Rakott csicsóka

Szóval, a csicsóka ültetvényem várakozáson felül teljesít, így elkezdtem kutakodni, mit is lehet belőle készíteni. ( Persze ez is rám jellemző, hogy előbb lő ,aztán kérdez) .

Igy találtam rá erre a receptre, amit persze egy kicsit átformáltam.

Hozzávalók 2 személyre:

Azért hamar elfogyott

-kb 1 kg csicsóka

-2 kisebb fej hagyma

-4-5 főtt tojás

Só, bors, kakukkfű

-1 pohár tejföl

-1 db paradicsom

A csicsókával még ismerkedési fázisban vagyunk, és még nem döntöttem el, hogy hogy is szeretem igazán, most meghámoztam, és egy kicsit előfőztem ( ezt szerintem legközelebb elhagyom, mert nagyon megpuhult, és egy kicsit ropogósabban  jobb lenne.)Az eredeti recept héjastul mondja, hogy karikázzuk, de egy pár hete sütöttem sütőben köretnek héjastul, és a héj külön életet élt és nem volt guszta. Ez még kísérletezést igényel, mert mindenkinek másképp jön be. Ha megfőtt a tojás ugyanúgy készül, mint a rakott krumpli. Ez egy kisebb zsírtartalmú darab, azért volt kolbász helyett hagyma benne, és a tejfölbe rakandó olaj helyett paradicsom a tetején. Rétegeztem, sóztam közben meg fűszereztem, és 200 fokos sütőben összesütöttem. Az egész előkészület fél óra, ha az ember boltban veszi a csicsókát, pucolva. Nekem ez egy kicsit több volt, mert ki kellett ásnom, megmosni, hidegben, sárban. Legközelebb, azt hiszem férfinépet jelölök ki e nemes feladatra, mer egy kicsit átfagytam, és így sokáig tartott a „ vásárlás”

This entry was posted in Receptek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>